Petnaesti dan, tko će u finale

Susret između branitelja naslova i kineskog broja jedan jučer nam je donio dvije vrhunske i pomalo nestvarne sesije. Drugi susret dana dobro je prošao za škotskog igrača koji polako povećava prednost pred “Hawkom”.

Odlučni branitelj naslova Selby u drugu sesiju ulazi sa točno 100 poena, uzima drugu, slijedeću i četvrtu partiju, totalno preokrenuvši tijek susreta i rezultat. Ding je, uz jedan niz od 139. “preživio” ovu za njega tešku sesiju koja završava vodstvom Selbyja rezultatom 9:7.

Tek u 19. minuti prve partije treće sesije prvi grešku radi Selby nakon gotovo savršene “safety” igre oba igrača, Ding ubacuje prvu crvenu, pozicijska pogreška ponovo nas vraća na obrambenu igru. Ipak, tu polusatnu partiju dobija Mark čarobnim nizom od 128. poena. Dinga nije obeshrabrio ovakav početak, uzvraća sa nizom od 95, uzima i slijedeću partiju, da bi Selby pred pauzu nizom od 64 vratio prednost od dvije partije na rezultat 11:9. Nastavak ponovo donosi pozicijsku borbu iz koje sve češće kao pobjednik izlazi kineski igrač. Drugu partiju ove sesije Selby “krade” Dingu, ipak kinez pokazuje mentalnu snagu te kraj, te treće sesije, “začinjava” sa svoja dva (od sveukupno 13. na turniru) “century” niza od 117. i 128. Rezultat pred današnju četvrtu i odlučujuću sesiju ovog Crucible klasika (s početkom u 15.30 sati) je neriješen, 12:12.

Pomalo u sjeni prvog, odigrava se ovaj, također zanimljiv susret. Druga sesija počinje blagom Barryjevom inicijativom, ipak na prvu kraću pauzu igrači odlazi svaki sa dvije dobijene partije. Da bi se zadržao na distanci Hawkins je trebao nerješeni skor i u slijedeće četiri partije, ipak iskustvo Higginsa vidjelo se u završnici kada je ponovo iskoristio nepažnju protivnika i došao do, sada već bitne, četiri partije prednosti, 10:6. Barry Hawkins današnju treću sesiju mora dobiti kako bi u posljednju ušao s kakvim-takvim šansama. Njih dvojica danas, s početkom u 11.00 sati, igraju treću sesiju, završna četvrta je na rasporedu od 20.00 sati.

Današnji susreti:

Subota, 29. travnja, *Polufinalni susreti, posljednji dan:
11.00 sati: John Higgins (10:6) Barry Hawkins (Treća sesija)
15.30 sati: Mark Selby (12:12) Ding Junhui (Četvrta, posljednja sesija)
20.00 sati: John Higgins (10:6) Barry Hawkins (Četvrta, posljednja sesija)

*Polufinalni susreti igraju se na “bolji u 33 partije”

Obitelj Selby na okupu
Obitelj Selby sve dane Svjetskog prvenstva provodi u Sheffieldu

Pobjednik ovogodišnjeg prvenstva igra sa štapom marke Parris Cues. Četiri polufinalista “veže” ovaj zanimljivi detalj, naime svima njima štap je po narudžbi napravio isti čovjek. Pogledajte video intervju sa najpoznatijim “cue maker”-om na svijetu gospodinom John Parrisom

ČETRNAESTI DAN